Help, ik zie geen opbrengsten

Heeft u problemen met uw WiFi verbinding i.c.m. uw zonnepanelen? Geen paniek de opbrengst loopt vaak gewoon door. In de meeste gevallen kunt u het connectieprobleem zelf oplossen. Wij helpen u graag op weg. Oplossingen kunt u hier vinden in de vorm van filmpjes en handleidingen in PDF.

Kunt u het antwoord niet vinden?

Wij assisteren u graag om uw storing te verhelpen. Geef ons wel even zorgvuldig uw storing door. Dan nemen wij snel contact met u op.

Wat is de app van mijn Goodwe omvormer?

SEMS is de app die Goodwe gebruikt om het gebruik van uw installatie weer te geven. U kunt SEMS downloaden voor Android, iOS en zelfs Windows. Ook kunt u eenvoudig inloggen via de browser.

Lees meer over SEMS

Wat is de app voor mijn Solardedge omvormer?

MySolaredge is de app voor de omvormer van Solaredge. U kunt MySolaredge downloaden voor Android, iOS. Ook kunt u eenvoudig inloggen via de browser.

Lees meer over Solaredge

Hoe reset ik mijn Powerline Adapters?

Powerline Adapters verzorgen een dataverbinding via het elektriciteitsnet. U hebt er altijd minstens twee in huis: Eén is via een netwerkkabel verbonden met de omvormer, en de ander is via een netwerkkabel verbonden met uw router. De data van de omvormer gaan via de ene Powerline Adapter naar de elektriciteitsleiding in huis, en worden via de andere Powerline Adapter er weer vanaf gehaald en aan de router doorgegeven. 

Soms kunnen de Powerline Adapters de verbinding verliezen. Vaak volstaat dan een eenvoudige ‘reset’ om de verbinding te herstellen.

U voert een ‘reset’ uit door de Powerline Adapter uit het stopcontact te halen. Alle groene LED lampjes vallen dan uit. Steek de Powerline Adapter nu terug in het stopcontact. Voer deze procedure met beide Powerline Adapters uit.

Let op: Powerline Adapters werken het best als ze rechtstreeks in het stopcontact zitten, en niet in een verdeeldoos met een verlengsnoer! Let ook op dat u in huis niet Powerline Adapters van verschillende merken gebruikt (bijvoorbeeld TP-Link naast Devolo): dat verhoogt de kans op problemen!

Uiteindelijk moeten op beide Powerline Adapters alle groene LED lampjes weer gaan branden. Als dat zo is, dan komt vaak de communicatie met de portaalserver weer vanzelf op gang.